از چندین سال است که انسان زباله های بسیار انبوه از خود به یادگار میگذارد و همین امر سببب شده تا زمین شناسان و دوست داران محیط زیست فکری به حل این زباله های تولیدی کنند یکی از این راه حل ها دفن مواد آلوده و زباله به درون خاک است که امروزه در اغلب کشورها رایج و همگانی شده است. در ادامه مقاله به مبحث دفن زباله میپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوتکنیک ، مطالعات مکانیک خاک ، آزمایشات اسفالت ،آزمایشگاه محلی ، مطالعات راهسازی ، آزمایشات spt ، آزمایشات قیر، حفاری، پایدار سازی گود ، نیلینگ ، بهسازی خاک ، طراحی گود با شرکت خاک آزما کاوش تماس بگیرید.
دفن بهداشتی زباله ها در درون خاک:
ضرورت و اهميت دفن بهداشتی زباله ها در خاک
براي حل مشكلات زباله سه راه حل كلي در بازيافت، تبديل و دفن در این مورد وجود دارد:
- – متداولترين و اقتصادیترين نوع و روش دفع زباله در جهان، دفن بهداشتي زباله ميباشد كه يك راه حل عمومي بسیار براي دفع انواع ضايعات بسیار خطرناك نیز شناخته شده میباشد.
- دفن بهداشتي عبارت از دفن انواع مواد زايد جامد در زمين می باشد، بدون ايجاد در مشكلات و خطرات انواع زيست محيطي و بهداشتي می باشد.
- – عدم دفن بهداشتي زبالهها نیز به نحو کاملا مناسب و مطمئن سبب تراوش در شيرابههاي های توليد شده که سبب آلودگي آبهاي زيرزميني و در نتيجه وارد شدن انواع مختلف صدمات جبران ناپذيري به محيط های زيست نیز ميگرد.
- خطرات حاصل نیز از عدم رعايت در ضوابط بهداشتي در دفن زبالههاي شهري نیز در اکثر شهرهاي كشور نیز، مخصوصاً در شهرهايي كه سطح های آب زيرزميني در آنها بسیار بالاست، به حدي است كه تا اين مسئله بسیار مهم بيش از پيش مورد توجه همه مسئولين امر نیز قرار گيرد
دفن بهداشتی انواع زباله در زمین
روش های دفن بهداشتی زوائد درزمین از همه روش های دیگر دفع مواد زائد کامل ترو بهتر بوده و بیشتر نیز استفاده می گردد . تخمین زده اند که بیش از حدود ۹۰ % زوائد به روش دفن بهداشتی در زمین دفع می گردند زیرا که روش نسبتاً ارزانتر و مطلوب تری است و ضمناً مواد باقیمانده از سوزاندن زباله در کوره ، تولید کود از زباله و بازیابی در زباله ها سرانجام به زمین ها برای دفن نیز احتیاج دارند . فقط روش ریختن زوائد در اقیانوس ها را می توان با دفن بهداشتی انواع زباله در زمین نیز مقایسه کرد که احتیاجی به انواع روش های اضافی و جنبی در جهت دفع کامل و تمامی مواد زائد ندارد. از نظر جابجائی انواع مواد تمام زوائد را می توان در زمین دفن کرد ولی برای تثبیت نهائی محل دفن ، برای مثال به وسیله جریانهای تجزیه زیستی ، قرار دادن تمامی مواد زائد و آلوده در زمین مشکل است . نزولات جوی سبب نشت انواع مواد آلی و معدنی و زوائد دفن شده در درون زمین می شود . تراوش های آب بیش از انواع ظرفیت ها محل دفن زوائد باعث انحلال انواع مواد زائد می شود که د ضمن حرکت های عمودی برمقدار مواد محلول آن نیز افزوده می گردد . مواد آلی غیر محلول نیز ممکن است در اثر انواع فعالیت های زیستی به شکل محلول در آیند و نشت اغلب مواد آلی از زمین با این مکانیسم انجام می گیرد .
دفن به روش های فوكوكا
طرح دفن نيمه هوازي به روش های فوكوكا براي نخستین بار در مردادماه سال ۱۳۷۷ با همت سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران ودفتر پشتيباني فني و دفتر مالي دفتر اسكان بشر سازمان ملل متحد (Habitat) و دانشگاه فوكوكاي در ژاپن در شكلي نمايشي و نمادین در منطقه اي به وسعت تقریبا۲ هكتار و به شکل “روش های سطحي ” (Area Method) اجرا گرديد كه البته بعدها با اضافه نمودن حدود ۷ هكتار ديگر از شكل های آزمايشي خارج و به عنوان يك محل دفن حقیقی مورد استفاده قرار گرفت اساس روش های فوكوكا بر اساس و پایه يك فرآيند سادة فيزيكي استوارشده است.
فواید روش های دفن بهداشتي
این روش بسیار اقتصادي است و به سرمايهگذاري ابتدای بسیار كمي نياز است. با اين نوع روش ميتوان زمين هاي غير قابل استفاده را کاملا و به خوبی احيا كرد. با انتخاب اين نوع روش تقريباً هيچگونه آلودگي هوايي نیز ايجاد نميشود و آلودگی به هوا نمیرسد. بعد از پرشدن محل دفن از زمين آن ميتوان براي كاربري هاي ديگران نیز استفاده كرد. نياز به دانش های فني بسیارپيچيدهاي را ندارد ولي احتياج به انواع كارشناسان خبره نیز خواهد داشت.
معایب و مشکلات روش دفن بهداشتي
معمولاً به حمل و نقل نسبتاً بيشتري در مقايسه با سایر روش ها نیز نيازمی باشد. در مقايسه با سایر روش ها به زمين و مساحت بسیار بيشتري نياز است. در وضعيت هاي بد آب و هوايي نیز امكان توقف در عمليات دفن زباله وجود دارد. با وجود تمهيدات لازم و ضروری امكان آلودگي آب هاي سطحي و حتي آب هاي زيرزميني نیز وجود دارد. اين موضوع مخصوصاً در فصول پرباران سبب ايجاد مشكلات ميگردد. پناهگاه بسیار مناسبي براي همه حيوانات کاملا مختلف اعم از انواع حيوانات موذي و دیگر حيوانات اهلي نیز ميباشد. در حالت عدم رعايت استانداردهای جهانی ، امكان انفجار و تخريب در محل دفن زباله بسیار زياد است. در مقايسه با دیگر روش ها اشتغال بسیار كمتري ايجاد مينمايد.
خدمات شرکت خاک آزما کاوش مانند: مطالعات ژئوتکنیک ، مطالعات مکانیک خاک ، آزمایشات اسفالت ، آزمایشگاه محلی ، مطالعات راهسازی ، آزمایشات spt ، آزمایشات قیر، حفاری، پایدار سازی گود ، نیلینگ ، بهسازی خاک ، طراحی گود
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خدمات مانند: مطالعات ژئوتکنیک ، مطالعات مکانیک خاک ، آزمایشات اسفالت ،آزمایشگاه محلی ، مطالعات راهسازی ، آزمایشات spt ، آزمایشات قیر، حفاری، پایدار سازی گود ، نیلینگ ، بهسازی خاک ، طراحی گود با شرکت خاک آزما کاوش تماس بگیرید.
مطالعات ژئوتکنیک ، مطالعات مکانیک خاک ، آزمایشات اسفالت ،آزمایشگاه محلی ، مطالعات راهسازی ، آزمایشات spt ، آزمایشات قیر، حفاری، پایدار سازی گود ، نیلینگ ، بهسازی خاک ، طراحی گود – مطالعات ژئوتکنیک ، مطالعات مکانیک خاک ، آزمایشات اسفالت ،آزمایشگاه محلی ، مطالعات راهسازی ، آزمایشات spt ، آزمایشات قیر، حفاری، پایدار سازی گود ، نیلینگ ، بهسازی خاک ، طراحی گود – آزمایشگاه محلی
نوشتن یک دیدگاه